CleanHeating eenvoudig verduurzamen zonder witruimte

Welkom. Naast onze “over ons” pagina, willen wij doormiddel van deze post ons aan jou introduceren. Waarom? Wij geloven in vertrouwen en dat vertrouwen alleen bereikt kan worden als je elkaar kent. Daarom, lees verder en leer ons kennen.

CleanHeating is een van de merken van Fouadon B.V.

Fouadon BV presenteert met CleanHeating een duurzaam alternatief voor verwarming. Deze oplossing maakt gebruik van Far Infraroodstralen om een ruimte te verwarmen. Vandaar de naam FIR-paneel. Deze panelen zijn een duurzaam, betaalbaar alternatief voor de huidige convectieverwarming, veelal op gas, en dragen zo bij aan de Nederlandse doelstellingen om het gasverbruik te verminderen. Daarnaast draagt verwarming op basis van Far Infrared bij aan een natuurlijk en gezond binnenklimaat, omdat het type warmte wat wordt gecreëerd vergelijkbaar is met de warmte van de zon.

Al onze oplossingen beschikken over het CE-keurmerk en additionele, onafhankelijke KIWA-keurmerken die aantonen dat er voldaan wordt aan de geldende normen (en zelfs meer) op het gebied van veiligheid en duurzaamheid.

Wij willen duurzaamheid binnen ieders bereik brengen, dus ook bij jou.

Met CleanHeating willen wij mensen helpen om een natuurlijk en duurzame leefomgeving te creëren. Helaas, weet niet iedereen, van huizenbezitters, adolescenten en organisaties, daar invulling aan te geven.

Daarom zijn wij CleanHeating begonnen. Juist om te informeren en om te laten zien dat verduurzamen eenvoudig (en leuk) is. We beginnen eerst met het faciliteren van de mensen. Hoe? Door het aanbieden van onze eigen Ver Infrarood Verwarmingspaneel, of zoals wij het noemen: FIR-paneel.

Lees meer over Ver Infrarood, de voordelen en de nadelen hier.

Hoe het allemaal is begonnen

Met de aankoop van een oud school gebouw uit 1956, in Ulft, Nederland, stond de geboorte van CleanHeating al vast. Het gebouw van 1600m2 (5000m3), een vroegere “huishoudschool”, was in een verwaarloosde staat. Geen isolatie, convectieverwarming, enkel glas en zo verder.

Op zoek naar de oplossingen voor het bouwen van een duurzaam gebouw, kwamen we al snel uit bij de bekende technieken: warmtepompen, dubbel glas, zonnepanelen en zo verder. Echter, het installeren van warmtepompen in een 1600m2 gebouw.. Ja, dat kun je al raden, zal een enorme kostenpost zijn, naast de benodigde buizen in de muur en vloer.

* Opmerking: een warmtepomp dient nog steeds bij te stoken wanneer het te koud is.

Dus, zeiden we nee tegen de warmtepomp en waren wij overtuigd dat het makkelijker kon. En zo was het. Na het doen van onderzoek, heel vel onderzoek, hebben we uiteindelijk onze eigen volledige elektrische ver infrarood verwarmingspaneel ontworpen. De panelen zorgen voor een gezond binnenklimaat (Voorkomt vochtophopng, fijnstofcirculatie en meer).

Overtuigd? Koop FIR-paneel hier.