Over Infrarood

Infrarood verwarmingspanelen zijn nog niet zo heel bekend, terwijl de techniek al heel lang bestaat. Hieronder geven wij je wat meer informatie over infrarood.

Wat is infrarood?

De zon is de grootste verwarmingsbron. De zon verwarmd doormiddel van infrarood straling. Voor het menselijk oog is infrarood onzichtbaar. Als infraroodstraling onze huid raakt, geeft dit onmiddellijk een aangenaam warmtegevoel en wordt daarom ook “stralingswarmte” genoemd.

Hoe werkt infraroodverwarming?

Infraroodverwarming is gebaseerd op het principe van zonnestraling. De warmtestraling verwarmt niet primair de lucht. Integendeel, het plafond, de muren, voorwerpen en de mensen nemen de stralingswarmte op zich. De omgeving slaat de warmte op en geeft deze af aan de ruimte. De gelijktijdige opwarming van de ruimte zorgt voor een aangenaam klimaat, waarbij verliezen door opstijgende warme lucht (zoals bij convectieverwarming) grotendeels worden vermeden.

Infrarood is gezond.

Infraroodverwarming is gebaseerd op het principe van zonnestraling. De warmtestraling verwarmt niet primair de lucht. Integendeel, het plafond, de muren, voorwerpen en de mensen nemen de stralingswarmte op zich. De omgeving slaat de warmte op en geeft deze af aan de ruimte. Deze homogene opwarming van de ruimte zorgt voor een aangenaam klimaat, waarbij verliezen door opstijgende warme lucht (zoals bij convectieverwarming) grotendeels worden vermeden.

Een duurzame oplossing

Doordat de infraroodpanelen volledig elektrisch zijn, dragen deze bij aan het reduceren van het gas verbruik. In combinatie met zonnepanelen of groene stroom, is verwarmen CO2 vrij.