Zakelijke oplossing

Als ondernemer wilt u niks liever dan een goede werkomgeving creëren voor uw personeel. Het is belangrijk om een gezond en prettig (werk) klimaat te creëren waarbij iedereen zich prettig en comfortabel voelt.

Onze infrarood verwarmingspanelen zijn een zeer goede zakelijke oplossing, wanneer u naar een eenvoudige oplossing zoekt.

pexels-photo-380768 kopie

Infraroodverwarming voor kantoor.

De eeuwige discussie tussen te warm of te koud op kantoor. De één heeft koude voeten en zet de verwarming aan, de ander heeft het warm en gooit het raam open. Dit komt vaak voor bij bedrijven. Verwarmen gebeurt doorgaans met een centraal verwarmingssysteem, hierdoor is het moeilijk afstemmen op de verschillende behoeften.

Met onze infrarood verwarmingspanelen kunt u locatie gericht verwarmen en creëert u een aangename warmte.

Infrarood en industrie.

Fabrieken en andere industriële gebouwen stellen speciale eisen aan verwarming: er wordt vaak gewerkt in slechts enkele delen van het gebouw. Daarnaast zijn fabrieken ook nog eens hoog en slecht geïsoleerd. De huidige manier van verwarmen leidt tot enorme stookkosten. Dit komt door convectie en de warmte stijgt vervolgens naar het plafond. De warmte is daar nutteloos en zal verloren gaan door het dak.

Infrarood verwarmingspanelen kunnen hier een oplossing voor bieden. Door infraroodverwarming alleen daar te plaatsen waar men ook daadwerkelijk aan het werk is, wordt er efficiënt verwarmd en bespaard.
Het enige dat verwarm wordt zijn de mensen en objecten in de kamer en niet de lucht. Er gaat dus geen energie verloren aan het onnodig verwarmen van de lucht, welke opstijgt.

jezael-melgoza-326121-unsplash kopie

Infrarood in de zorg.

Vaak zijn bacteriën en fijnstof deeltjes een bijkomend gevaar voor de patiënten. Infraroodpanelen zorgen voor een directe warmte welke vergelijkbaar is met die van natuurlijke zonnestralen. Daardoor vindt er geen opwarming plaats van de lucht en neemt de (fijn)stofcirculatie af en dat heeft weer een positieve uitwerking op de gezondheid.

Daarnaast is infraroodstraling ook goed voor mensen met luchtweginfecties en mensen die gevoelig zijn voor droge ogen. Dit komt doordat infrarood straling de lucht niet droogt. Alleen maar goed voor de patiënten, want zij zijn gebaat bij frisse lucht (wie niet?). Daarnaast wordt infrarood al langer gebruikt bij het behandelen van spier- en gewrichtspijn. Infrarood heeft namelijk een helende werking.

Verder kan er met infrarood voor gezorgd worden dat de patiënt of cliënt het warm heeft wanneer deze stil ligt, terwijl het werkklimaat van de zorgverlener niet te warm wordt. Zo is het mogelijk om een aangenaam klimaat te creëren voor zowel de zorgverlener als patiënt. Erg geschikt dus voor bejaardentehuizen, ziekenhuizen of andere zorginstellingen.

hush-naidoo-382152-unsplash
Benieuwd wat Cleanheating voor jouw kan betekenen?