Infrarood verwarming en smart domotica

Cleanheating – Eenvoudig Verduurzamen

Elektriciteit is de toekomst?

Duurzaamheid is een breed begrip. Echter ontkomen wij als mensen hier niet aan. Onze huidige manier van leven is niet meer vol te houden. Wij zullen dus naar een levenswijze moeten wat meer volhoudbaar is; een meer volhoudbare toekomst. 


Het kabinet in Nederland heeft om die reden besloten het gasverbruik in Nederland terug te dringen. Zo moeten huizen zelfs volledig elektrisch zijn. Wij als Cleanheating proberen huiseigenaren en kantooreigenaren te helpen om volledig elektrisch te verwarmen, want 75%-85% van het gasverbruik gaat op aan het verwarmen van de woning. Dus alleen al volledig elektrisch verwarmen resulteert in een gas reductie van minimaal 75%. 
Wij doen dit doormiddel van onze eigen infrarood panelen, welke volledig elektrisch zijn. Naast het verwarmen met infrarood reduceer je niet alleen jouw gasverbruik, maar creëer je ook een gezond binnenklimaat. Dit komt door de vele voordelen die infrarood verwarming met zich meebrengt.

 

Isolatie

Bij elektrisch verwarmen speelt isolatie een nog belangrijkere rol dan bij gas. Hoe beter de ruimte geïsoleerd is, des te minder vermogen (wattage) er nodig is om een aangenaam binnenklimaat te realiseren. Maak gebruik van de Cleanheating calculator om uit te rekenen hoeveel vermogen er nodig is om een ruimte te verwarmen. Elke ruimte heeft verschillende vermogens nodig. Denk bijvoorbeeld aan het verschil tussen de hal en de woonkamer.

 

Installatie

De meterkast

Doordat de panelen elektrisch zijn, is er alleen maar stroom nodig om de panelen te laten werken. Het is daarom ook belangrijk om rekening te houden met de verschillende groepen en vermogens per groep van jouw meterkast. Raadpleeg altijd een installateur als je twijfelt.
Lees ook meer over elektrisch verwarmen en jouw meterkast.


Plug and play

Wij leveren de benodigde staaldraden om de panelen aan het plafond op te hangen. Wanneer de panelen aan het plafond hangen, verwarm je zoveel mogelijk oppervlak met infrarood. Het is zeker mogelijk om de panelen aan de wand te monteren. Wij adviseren plafond installatie, tenzij het paneel wordt bedrukt met een print. 
Regulering van de panelen kan om meerdere manieren, namelijk:
1.    Met een (wifi) thermostaat
2.    Met een slimme stekker 
3.    Of stopcontact

 

Regulering

Wifi thermostaat

Wanneer de infrarood panelen verbonden zijn aan een wifi thermostaat, gaat bediening gewoon via een applicatie op de telefoon. Ook is het mogelijk om gewoon "ouderwets" op de knoppen te drukken en de temperatuur in te stellen. Dus één keer instellen en daarna geen omkijken meer naar. Dat is mogelijk met een wifi thermostaat.

 

Slimme stekker of stopcontact

Een slimme stekker is goedkoper in aanschaf. De infrarood panelen hebben een snoer van 2 meter lang met stekker er aan. Hierdoor kunnen de panelen eenvoudig in het stopcontact. Het nadeel is wel, dat je altijd de stekker zelf uit het stopcontact moet halen. 
Maak je gebruik van een slimme stekker, dan kun je het paneel aan/uit zetten via de applicatie. Ook is het mogelijk om een timer in te stellen. Het is niet mogelijk om de temperatuur te regelen via een slimme stekker. 
Ideaal voor een (thuis)werkplek of om een ruimte extra bij te verwarmen. 

 

Smart domotica

Om de regulering nog makkelijker te maken en zo de transitie naar elektrisch verwarmen te versnellen, zijn onze producten eenvoudig met smart domotica te integreren. 

Door de smart domotica is het mogelijk om de panelen op te hangen en te verbinden aan een thermostaat, zonder draad. Het enige wat nodig is, is stroom. 
Om dit te realiseren werken wij samen met een ervaren marktpartij, gespecialiseerd in slimme integraties. Hierdoor is het mogelijk om verduurzaming nog eenvoudiger te maken. 

 

 

Cleanheating is er voor jou

Wil jij volledig elektrisch verwarmen en integratie met smart domotica (of aansluiten op jouw huidige smart domotica installatie). Neem contact met ons op en laat je informeren. 
 

Deel het

Cleanheating is er voor jou

Wij zijn er voor jou, maar jij blijft in controle. Zo eenvoudig is het, zo eenvoudig zijn wij.