Zakelijke toepassing infrarood verwarming

Als ondernemer wil je niks liever dan een goede werkomgeving creëren voor je personeel. Het is belangrijk om een gezond en prettig (werk) klimaat te creëren waarbij iedereen zich prettig en comfortabel voelt.

Infraroodverwarming voor kantoor.

Is het te warm of te koud? De eeuwige discussie op kantoor. De één heeft koude handen en zet de verwarming aan. De ander heeft het warm en gooit het raam open. Een centraal verwarmingssysteem is niet af te stemmen op die verschillende behoeften.

Met onze infrarood verwarmingspanelen verwarm je locatie gericht en creëer je een aangename warmte.

Infrarood en industrie.

Fabrieken en andere industriële gebouwen stellen speciale eisen aan verwarming: er wordt vaak gewerkt in slechts enkele delen van het gebouw. Fabrieken zijn hoog en (vaak) slecht geïsoleerd. Door convectie stijgt de warmte op naar het plafond. De warmte is daar nutteloos en gaat door het dak verloren.

Door infraroodverwarming alleen daar te plaatsen waar men ook daadwerkelijk aan het werk is, wordt er efficiënt verwarmt en bespaard. Er gaat geen energie verloren aan het onnodig verwarmen van de opstijgende lucht. 

Infrarood in de zorg.

Vaak zijn bacteriën en fijnstofdeeltjes een bijkomend gevaar voor patiënten. Infraroodpanelen zorgen voor een directe warmte, vergelijkbaar met natuurlijke zonnestralen. Omdat de lucht niet opwarmt, neemt de (fijn)stofcirculatie af. Dat heeft een positieve uitwerking op de gezondheid. 

Infraroodstraling is ook goed voor mensen met luchtweginfecties en mensen die gevoelig zijn voor droge ogen, omdat de straling de lucht niet droogt. Door de helende werking wordt infrarood al langer gebruikt bij het behandelen van spier- en gewrichtspijn. 

Infrarood creëert een aangenaam klimaat voor zowel de zorgverlener als de patiënt. Dit maakt infrarood erg geschikt voor verzorgingshuizen, ziekenhuizen en andere zorginstellingen. 

Vraag een vrijblijvende offerte aan

Ontdek wat Cleanheating voor jou zakelijk kan betekenen.