Veel gestelde vragen

Hij die vraagt zal ontvangen. Om er maar zeker van te zijn, hebben wij hieronder een lijst opgesteld met veel voorkomende vragen. Staat jouw vraag er niet tussen? Neem contact met ons op, wij beantwoorden jouw vraag en updaten de lijst!

Infrarood verwarmingspaneel

Waar staat FIR voor?

Fir staat voor Far Infrared. Dat betekent ver infrarood.

Onze panelen maken gebruik van ver infrarood, vandaar dat wij ook de naam FIR-panelen zo nu en dan kunnen gebruiken. Lees meer over ver infrarood op onze extra informatiepagina.

Wat zegt het internet?

Online zijn er veel bronnen met informatie over de gezondheidsvoordelen van (ver) infrarood.
Hieronder hebben wij twee linkjes naar twee verschillende bronnen:
Bron 1.
Bron 2.

Wat is ver infrarood?

Infrarood is onderdeel van het optisch spectrum (ook wel licht). Ver infrarood (Far Infrared) is een regio in het infraroodspectrum en heeft een golflengte van 10 micron of meer. Deze onzichtbare band van licht wordt gevoeld als warmte. Ongeveer 80% van de zonne-energie bestaat uit Far Infrared (FIR).

Albert Szent- Gyorgi, Nobelprijswinnaar en de ontdekker van vitamine C, geloofde dat alle energie van de zon, en dus ook ver infrarood, een grote invloed heeft op ons functioneren. Zijn onderzoek toonde aan dat licht letterlijk de fundamentele biologische functies van het lichaam kan veranderen. Er wordt gesteld dat ver infrarood straling selectief wordt geabsorbeerd door weefsels in het menselijk lichaam die opnieuw opgeladen moeten worden. Door ver infraroodstralen worden weefsels actiever en neemt het tempo van stofwisseling toe.

Verwarming door middel van ver infraroodstralen is dus niet alleen duurzaam, het is ook nog gezond.

Voor het gemak gebruiken wij de benaming “infrarood” op onze website.

Lees meer over ver infrarood op onze extra informatiepagina.

Hoeveel jaar garantie is er op de infrarood verwarmingspanelen

Onze producten hebben vier jaar garantie.

Welke certificaten hebben de infrarood verwarmingspanelen

CE, ROHS, TUV-GS, SAA certificaat.

De CE-markering geeft aan dat Cleanheating voldoet aan de daarvoor geldende regels binnen de Europese Economische Ruimte. CE staat hierbij voor Conformité Européenne, wat zoveel betekent als in overeenstemming met de Europese regelgeving. Daarnaast hebben meerdere onafhankelijke partijen als TUV bevestigd dat de Cleanheating warmtepanelen voldoen aan de geldende regels op het gebied van veiligheid en milieu voor een ononderbroken, betrouwbare levering.

Hoe moeilijk is het om mijn paneel te installeren?

Dankzij het plug and play principe zijn de panelen heel makkelijk te installeren en te monteren. De panelen graag aan het plafond montere? Geen probleem, bij elke aankoop leveren wij staaldraden (2 meter). Zie de handleiding voor meer informatie.

Is het paneel te integreren met mijn smart home?

Mocht je een slimme thermostaat hebben, vraag je installateur/elektricien om het paneel te verbinden de slimme thermostaat! Heb je geen slimme thermostaat? Wij bieden ook slimme thermostaten aan die werken met onze panelen

Wat betekent locatiegebonden?

De panelen dragen bij aan het het efficient verwarmen. Nu voorkom je dat je onnodige hoeken verwarmt – zoals dode hoeken – en verwarm je alleen de plekken die je wil verwarmen.

Hoeveel verschillende modellen hebben jullie?

Momenteel hebben wij 4 modellen:

  • 320 watt
  • 450 watt
  • 550 watt
  • 700 watt

Voor elke situatie een geschikt model. Bestel hier jouw infrarood verwarmingspaneel.

Kan ik het oppervlak van het paneel aanraken?

Ja, voor een paar seconden. Houdt kleine kinderen uit de buurt van het paneel. Wij hebben ook een instructie boekje (NL) meegeleverd bij elk paneel.

Waar vind ik het retourformulier?

Jammer dat je ons product wil retourneren. Hier vind je het retourformulier. Lees de voorwaarden zorgvuldig.

Cleanheating

Wie is Fouadon BV?

Cleanheating is onderdeel van Fouadon B.V.

Fouadon BV presenteert met Cleanheating een duurzaam alternatief voor verwarming. Deze oplossing maakt gebruik van ver infraroodstralen om een ruimte te verwarmen. Vandaar soms de vermelding “FIR-panelen”. Deze panelen zijn een duurzaam, betaalbaar alternatief voor de huidige convectieverwarming, veelal op gas, en dragen zo bij aan de Nederlandse doelstellingen om het gasverbruik te verminderen. Daarnaast draagt verwarming op basis van infrarood bij aan een natuurlijk en gezond binnenklimaat, omdat het type warmte wat wordt gecreëerd vergelijkbaar is met de warmte van de zon

Leveren jullie ook aan klanten in Groot-Britannië?

Net zo als de meeste mensen, volgens wij de ontwikkeling van de Brexit nauwgezet. Echter, voor nu, verkopen wij ook aan onze Groot-Brittannië klanten. De bestelling duurt 2-3 dagen.

Wanneer er geen Brexit-deal is, stellen we de verkoop naar Groot-Brittannië uit totdat wij voldoen aan de juiste wetgeving(en) op dat moment.

Wat zijn de juridische gegevens van Cleanheating?

De gegevens zijn:
– 71908463 (KVK)
– NL858898743B01 (BTW nummer)
– 85889743 (RSIN)
– NL85889743 (EORI nummer)

Vind meer op onze juridische pagina